Пропустити навігацію

Про пенсійне майбутнє – безробітним громадянам

Прfoto 17.02.21 - Про пенсійне майбутнє – безробітним громадянамаво на призначення пенсії, тривалість страхового стажу, легальна зайнятість, можливості та новації вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України – про це йшлося у ході семінарів, що проводилися пенсійниками області для безробітних громадян, які перебувають у пошуку роботи за сприяння Долинської, Новгородківської та Олександрівської філій Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Зокрема зазначалося, що кожна доросла людина, незалежно від віку, має планувати своє пенсійне майбутнє. Наявність необхідного страхового стажу та досягнення особою пенсійного віку лишаються головними умовами для призначення пенсії за віком. Право на призначення пенсії за віком у поточному році мають чоловіки після досягнення 60 років та жінки після 59 років 6 місяців (з 01 квітня 2021 року – 60 років) за наявності страхового стажу не менше 28 років. У разі відсутності необхідних 28 років страхового стажу пенсія призначатиметься з більш пізнього терміну, зокрема, за наявності в особи страхового стажу від 18 до 28 років – після досягнення віку 63 років, а за наявності страхового стажу від 15 до 18 років – після 65 років.

«17.02.21 - Про пенсійне майбутнє – безробітним громадянамЯким же чином можна «зібрати» необхідний стаж? Лише за умови офіційного працевлаштування. Люди мають усвідомлювати наслідки тіньової зайнятості і не погоджуватися на нелегальні трудові відносини. Адже, погоджуючись отримувати зарплату в «конверті», громадяни позбавляються соціальної захищеності – лікарняних, декретних виплат, відпустки тощо, а головне – гідної пенсії в майбутньому», – зазначила у ході заходу Наталія Панасюк, головний спеціаліст відділу розгляду звернень управління обслуговування громадян.

В умовах тотальної діджиталізації різні верстви населення опановують цифрові нововведення та стають впевненими вебкористувачами. Учасники семінарів не є виключенням і виявили зацікавленість до можливостей та новацій вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, ресурс якого постійно вдосконалюється, зручний та простий у застосуванні та дозволяє отримувати спектр пенсійних послуг дистанційно. 17.02. 21 1 - Про пенсійне майбутнє – безробітним громадянам 

background Layer 1