Пропустити навігацію

Мешканцям Знам’янки запропоновано новий вид послуг – отримання відеоконсультацій з пенсійних питань

foto 3 1 - Мешканцям Знам’янки запропоновано новий вид послуг – отримання відеоконсультацій з пенсійних питаньМешканці Кіровоградщини онлайн, тобто дистанційно – без особистого відвідування сервісних центрів, можуть отримати консультативну допомогу у вирішенні питань, пов’язаних із нарахуванням, перерахунком, виплатою пенсій.

За умов карантинних обмежень дистанційне обслуговування набирає обертів та виходить на новий рівень. Пенсійники не тільки надають консультації за телефоном «гарячої» лінії, а й інформують громадян через відеозв’язок. Так, фахівці відділу обслуговування громадян № 6 (сервісного центру) започаткували практику надання відеороз’яснень маломобільним групам населення, які потребують допомоги у вирішенні пенсійних питань.

Першою, хто отримав відеоконсультацію, стала 79-річна мешканка м. Знам’янки – пенсіонерка Ганна Куриленко. Знам’янчанку цікавило питання здійснення перерахунків пенсії у 2021 році. Фахівець сервісного центру поінформувала, що з 01 січня 2021 року для пенсіонерів, які досягли віку 65 років і більше та за наявності страхового стажу у жінок 30 років, а у чоловіків – 35 років, вже був проведений перерахунок пенсії та встановлена доплата до 40% мінімальної заробітної плати. Крім того, з 01 липня 2021 року заплановане встановлення щомісячної компенсаційної виплати особам, яким виповнилось 75 років.foto 4 1 - Мешканцям Знам’янки запропоновано новий вид послуг – отримання відеоконсультацій з пенсійних питань 

background Layer 1