Пропустити навігацію

Про онлайн сервіси Пенсійного фонду України через ZOOM

Для працівників відділу з надання соціальних послуг населенню Смолінської селищної ради, Ольгою Бондарь, керівником сервісного центру № 8, проведено вебінар на платформі ZOOM.

Учасників заходу поінформували про онлайн сервіси Пенсійного фонду України.

Пенсійний фонд активно впроваджує дистанційні форми обслуговування громадян, що дозволяють без особистого відвідування сервісних центрів отримувати широкий спектр пенсійних послуг. Щоб скористатися послугами, слід зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Серед популярних сервісів вебпорталу:

Кабінет страхувальника, де для працедавця доступна інформація щодо забезпечення соціальних прав його працівників, правильності подання звітності тощо. Через кабінет страхувальник (як юридична особа, так і фізична особа-підприємець) може переглянути інформацію щодо надходження коштів (місяць та сума), інформацію щодо заборгованості сплати страхового та єдиного внеску, а також переглянути звітні відомості, подані до ПФУ та стан їх обробки.

СМС-інформування – скориставшись цією послугою можна оперативно дізнатися про розмір сплати страхових внесків, страхового стажу, нарахування/перерахунок пенсій, ін.

Надання електронних документів із підтвердженням QR-кодом – індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5), довідка про трудовий та страховий стаж (додаток 9), довідка про доходи пенсіонера на субсидії, витяг з Реєстру застрахованих осіб та ін.

«Пенсійний калькулятор» – надає можливість введення даних для розрахунку прогнозованого розміру пенсії за віком та загального стажу.

«Електронна трудова книжка» дозволяє громадянам переглядати відомості про трудову діяльність з 1998 року по теперішній час за даними звітних відомостей роботодавця та додавати документи за період до 1998 року, у вигляді копій, виготовлених шляхом сканування з обов’язковим накладанням кваліфікованого електронного підпису. Облік трудової діяльності запроваджено з метою забезпечення накопичення, зберігання та використання інформації про набуті працівником стаж роботи, освіту, кваліфікацію для підтвердження наявного трудового стажу під час укладання трудового договору, призначення пенсій та для інших цілей, передбачених законодавством.

У ході заходу транслювалися відеоролики «Пенсійний калькулятор» та «Електронна трудова книжка».21 1024x581 - Про онлайн сервіси Пенсійного фонду України через ZOOM21 1024x581 - Про онлайн сервіси Пенсійного фонду України через ZOOM

background Layer 1