Пропустити навігацію

Інформаційний семінар: змістовно про корисне, новітнє, цікаве

2 1 1024x766 - Інформаційний семінар: змістовно про корисне, новітнє, цікавеДля безробітних громадян, які перебувають на обліку в Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, фахівці сервісного центру № 5 провели інформаційний семінар.

Учасників заходу поінформували про можливості сучасного електронного сервісу Пенсійного фонду України – вебпорталу електронних послуг:         СМС-інформування, отримання довідок з QR-кодом, запровадження нового сервісу «Е-пенсія», «Електронна трудова книжка» та мобільного додатку «Пенсійний фонд», що дають можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги без особистого звернення.

Крім того, присутніх ознайомили зі змінами, що відбулися у пенсійному законодавстві, та порядком нарахування різних видів пенсій.

Увагу слухачів зосередили й на важливості розміру страхового стажу, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжуватимуть зростати. При цьому було наголошено на важливості офіційного працевлаштування, що є запорукою забезпечення працівникам соціального захисту, а пенсіонерам – гідних пенсій. Довідково повідомили про можливість набуття страхового стажу шляхом добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Усі учасники заходу отримали тематичні інформаційні буклети, охочим надані кваліфіковані консультації, роз’яснення.

В умовах карантину через поширення коронавірусної хвороби (COVID-19) семінар проведено з дотриманням санітарних та протиепідемічних заходів, певна частина аудиторії учасників були присутні онлайн.1 2 1024x766 - Інформаційний семінар: змістовно про корисне, новітнє, цікаве

 

background Layer 1