Пропустити навігацію

Зустріч з населенням за місцем проживання – наближення пенсійних послуг до користувачів

20210228 073359 1024x1020 - Зустріч з населенням за місцем проживання –  наближення пенсійних послуг до користувачівЩомісяця через Центр надання адміністративних послуг міста Кропивницького “Прозорий офіс” (м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26) за отриманням пенсійних послуг звертаються близько 60 мешканців селища Нового. Тож з метою наближення пенсійних послуг до користувачів фахівцями відділу обслуговування громадян № 1 проведено зустріч з населенням за місцем проживання на території Новенської селищної ради міста Кропивницького.

Головна тема зустрічі – проведення індексації та перерахунків пенсій у поточному році.

Так, відповідно до чинного законодавства та з метою забезпечення підтримки найбільш вразливих категорій громадян, які досягли відповідного віку та мають тривалий страховий стаж, протягом року проводитимуться перерахунки пенсійних виплат: пов’язані з підвищенням прожиткового мінімуму; пенсіонерам різних вікових категорій – від 65, 75, 80 років; працюючим пенсіонерам та ін. категоріям.

Проте найбільше питань було пов’язано з індексацією пенсійних виплат, що проводитиметься з 01 березня 2021 року, на яку так очікують пенсіонери. Фахівці пояснили, що перерахунок пенсій здійснюватиметься із застосуванням коефіцієнта збільшення показника середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсії, в розмірі 1,11.

Зазначене підвищення отримають такі категорії пенсіонерів:

– одержувачі пенсій за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про з  IMG bd05ef4d9cd6196ebd55ac410a69b4da V 768x1024 - Зустріч з населенням за місцем проживання –  наближення пенсійних послуг до користувачівагальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

– одержувачі пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (строкова військова служба);

– одержувачі пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» (пенсії чорнобильців, визначені в мінімальному розмірі, не перераховуються).

background Layer 1