Пропустити навігацію

Електронні сервіси Пенсійного фонду України – новий рівень надання пенсійних послуг

Дл2 768x1024 - Електронні сервіси Пенсійного фонду України – новий рівень надання пенсійних послугя працівників комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна організація № 4» Кропивницької міської ради» фахівцями сервісного центру № 3, що у Кропивницькому, проведений інформаційний захід, у ході якого відбулася презентація сучасного електронного сервісу – вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Портал електронних послуг забезпечує доступ до інформаційно-довідкових ресурсів для отримання інформації за електронними послугами, що реалізують технології віддаленого обслуговування користувачів через «особистий кабінет». Зручні у користуванні, доступні та актуальні відповідно до вимог сьогодення – саме так характеризуються онлайн-сервіси серед яких: безкоштовне смс-інформування застрахованих осіб та пенсіонерів, можливість отримання довідок з QR-кодом, автоматичне призначення пенсії, пенсійний калькулятор – обрахунок розміру майбутньої пенсії, «Пенсійний фонд» – мобільний сервіс, доступний зі смартфонів та планшетів, ін.

Далі пенсійники детально зупинилися на можливості та особливості застосування сервісу «Автоматичне призначення пенсії». Зазначена електронна послуга є новою (її запроваджено у червні 2020 року), її дія спрямована на призначення пенсії автоматично при досягненні особою пенсійного віку без особистого звернення та відвідування органів Фонду.

Скористатися сервісом можна після реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України через особистий кабінет користувача за допомогою власного кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Щоб застосувати зазначену послугу необхідно:

– заповнити анкету (заяву, загальні відомості; дані документу, що посвідчує особу; адресу проживання та реєстрації, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення);

– додати/завантажити усі необхідні скановані копії документів на призначення пенсії. Слід зазначити, що скановані копії трудової книжки може додати як роботодавець, так і сам користувач;

– підписати анкету-заяву власним кваліфікованим електронним підписом та подати в роботу.

Документи, що надані разом з анкетою-заявою для автопризначення пенсії, будуть оцифровані та атрибутовані. На їх підставі буде сформована електронна пенсійна справа, складові якої стануть доступні особі після набуття статусу пенсіонера.

На завершення учасники переглянули відеоролик соціальної направленості «Автоматичне призначення пенсії», що демонструє доступність та зручність зазначеного сервісу.

Учасники виявили бажання зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та скористатися сервісами, що забезпечують якісно новий рівень надання пенсійних послуг. 1 768x1024 - Електронні сервіси Пенсійного фонду України – новий рівень надання пенсійних послуг

background Layer 1