Пропустити навігацію

Під час зустрічі з селянами Голованівського району обговорювали березневу індексацію пенсії та умови для призначення пенсії за віком

Відділи обслуговування громадян (сервісні центри) управління обслуговування громадян надають мешканцям Кіровоградської області понад 30 видів послуг, серед яких є і послуга інформування громадян.

А01032021 2 - Під час зустрічі з селянами Голованівського району обговорювали березневу індексацію пенсії та умови для призначення пенсії за вікомле отримати роз’яснення, консультації та дізнатися про зміни в пенсійному законодавстві громадяни можуть не тільки під час прийому в сервісних центрах і на віддалених робочих місцях, а й під час проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів, зокрема зустрічей за місцем проживання.

Пенсійники Голованівського району активно використовують практику проведення таких зустрічей, адже ця форма консультування зарекомендувала себе як ефективний спосіб комунікації з різними категоріями громадян.

Зміни у пенсійному забезпеченні у 2021 році – основна тема консультування отримувачів пенсії. Саме про результати вже проведених перерахунків (січневого, березневого) та термінів запланованих на друге півріччя поточного року перерахунків інформувала керівник сервісного центру № 11 Руслана Ковбасюк пенсіонерів – мешканців села Сабатинівки Голованівського району.

А майбутнім пенсіонерам фахівець Фонду надала роз’яснення щодо змін вимог до страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком, адже саме наявність необхідного страхового стажу та досягнення особою пенсійного віку лишаються у 2021 році головними умовами для призначення пенсії за віком.

Нагадуємо, що право на призначення пенсії за віком у поточному році мають чоловіки після досягнення 60 років та жінки після досягнення 59 років 6 місяців (з 1 квітня 2021 року – 60 років) за наявності страхового стажу не менше 28 років. У разі відсутності необхідних 28 років страхового стажу пенсія призначатиметься з більш пізнього терміну зокрема, за наявності у особи страхового стажу від 18 до 28 років – після досягнення віку 63 років, а за наявності страхового стажу від 15 до 18 років – після 65 років.

background Layer 1