Пропустити навігацію

Автоматичне призначення пенсії – інформаційний привід для зустрічі з кропивничанами

IMG 181fceb23846a63cf2d41266fd92205d V 768x1024 - Автоматичне призначення пенсії – інформаційний привід для зустрічі з кропивничанамиТри кроки до автоматичного призначення пенсії – за такою тематикою на прохання мешканців будинку № 16 по вулиці Покровській, що у Кропивницькому, фахівцями сервісного центру № 1 проведено зустріч з населенням за місцем проживання.

Так, учасники отримали листівку «Автоматичне призначення пенсії» з детальним алгоритмом користування новітнім сервісом Пенсійного фонду. Упродовж заходу ретельно відпрацьовувалися кроки, застосовуючи які пенсія призначається автоматично при досягненні особою пенсійного віку без особистого звернення та відвідування органів Фонду.

Крок перший – реєстрація на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (www.portal.pfu.gov.ua) за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

КЕП можно отримати в акредитованих центрах сертифікації ключів (АЦСК), зокрема в АЦСК ПриватБанку, УкрСиббанку, Ощадбанку, Державної фіскальної служби, Державного підприємства “ДІЯ” та ін.

Крок другий – заповнення анкети-заяви та обрання способу інформування про стан її опрацювання із зазначенням, яке саме пенсійне посвідчення особа бажає отримати  – електронне чи паперове.

Крок третій – завантаження усіх необхідних сканованих копій документів для призначення пенсії. Слід зазначити, що скановані копії трудової книжки може додати як роботодавець, так і сам користувач.

Пенсію почнуть виплачувати при досягненні особою пенсійного віку, а складові електронної пенсійної справи стануть доступні після набуття особою статусу пенсіонера.

По завершенні заходу учасникам надавалися індивідуальні консультації та роз’яснення.

background Layer 1