Пропустити навігацію

«Ми – за легальну зайнятість» – флешмоб для мешканців Маловисківщини

У рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з питань легалізації зайнятості населення фахівці відділу обслуговування громадян № 8 (сервісного центру) провели флешмоб «Ми – за легальну зайнятість». У такий спосіб пенсійники привертають увагу громадян до проблеми тіньової зайнятості: погоджуючись на нелегальні трудові відносини людина свідомо позбавляє себе прав на соціальні гарантії сьогодні та гідної пенсії – у майбутньому.

Фахівці розповіли про порядок сплати ЄСВ, у тому числі за попередній період, добровільну участь у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні, необхідність погашення боргів зі сплати ЄСВ фізичними особами-підприємцями.

Представники Пенсійного фонду роз’яснили законодавчі принципи зарахування до страхового стажу періодів роботи приватних підприємців. Наголосили, якщо сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені внески, менша за мінімальний рівень, страховий стаж становить неповний місяць і обчислюється пропорційно заробітній платі. А періоди, за які не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування,  не зараховуються до страхового стажу взагалі.

Проведені заходи викликають зацікавленість та позитивну реакцію громадян, та як наслідок – спонукають дбати про себе – укладати офіційні трудові відносини та отримувати легальну заробітну плату.

Під час флешмобу зацікавленим особам надані детальні консультації та повідомлено про можливість контролювати свій страховий стаж за допомогою вебпорталу Пенсійного фонду України, роздані буклети на актуальну тематику, зокрема – про автоматичне призначення пенсії. 

  2 3 768x1024 - «Ми – за легальну зайнятість» – флешмоб для мешканців Маловисківщини3 1 1024x768 - «Ми – за легальну зайнятість» – флешмоб для мешканців Маловисківщини4 1 - «Ми – за легальну зайнятість» – флешмоб для мешканців Маловисківщини5 1 1024x768 - «Ми – за легальну зайнятість» – флешмоб для мешканців Маловисківщини

background Layer 1