Пропустити навігацію

Заняття у школі майбутнього пенсіонера – для безробітних передпенсійного віку

Для незайнятих громадян передпенсійного віку, які перебувають на обліку в Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, фахівцями сервісного центру № 5 організовано заняття у Школі майбутнього пенсіонера.

Для зазначеної аудиторії настання пенсійного віку та вихід на пенсію є актуальними очикуваннями, тож головними тезами заняття стали: умови виходу на пенсію; призначення пенсії; наявність необхідного страхового стажу; зарахування стажу в період одержання допомоги по безробіттю; порядок підтвердження періодів стажу за відсутності трудової книжки; шляхи набуття недостатнього страхового стажу тощо. Слухачам надано слушну рекомендацію: здійснити завчасну правову оцінку документів, перевірку щодо коректного оформлення записів та наявності помилок/виправлень. 

Також учасникам представили можливості та новації вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, ресурс якого постійно вдосконалюється, зручний та простий у застосуванні, дозволяє оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України та отримувати спектр пенсійних послуг дистанційно без особистого звернення. Зокрема, дія електронної послуги «Автоматичне призначення пенсії» надає можливість заздалегідь подати документи для оформлення пенсії, а її призначення відбудеться з досягненням особою пенсійного віку. У поточному році виявили бажання скористатися цією послугою та подали до сервісного центру № 5 анкети-заяви на автоматичне призначення пенсії 143 особи.

На завершення слухачі переглянули відеоролик соціальної направленості «Автоматичне призначення пенсії», що демонструє доступність та зручність зазначеного сервісу.

Охочі отримали індивідуальні консультації та відповідні тематичні буклети.

 

mrt 768x1024 - Заняття у школі майбутнього пенсіонера – для безробітних передпенсійного вікуmrt 1 1024x768 - Заняття у школі майбутнього пенсіонера – для безробітних передпенсійного віку

background Layer 1