Пропустити навігацію

Сервіси пенсійного фонду: сучасно, актуально, дистанційно

Фахівці сервісного центру № 9 провели семінар для безробітних, які перебувають у пошуку роботи за сприяння Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

У ході заходу пенсійники наголосили, що головними складовими при призначення пенсії за віком є наявність необхідного страхового стажу та досягнення особою пенсійного віку. До страхового стажу зараховуються лише періоди, за які були сплачені страхові внески. Також фахівці зупинилися на нюансах зарахування стажу, зокрема: за період одержання допомоги по безробіттю; роботи на підставі трудового договору; за угодами цивільно-правового характеру; ведення підприємницької діяльності; перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами та ін. Крім цього, були окреслені шляхи набуття недостатнього страхового стажу, необхідного для призначення пенсії.

На завершення учасників поінформували про можливості окремих сервісів вебпорталу електронних послуг: автоматичне призначення пенсії; СМС-інформування, отримання довідок з QR-кодом, “Електронна трудова книжка” та мобільного додатку “Пенсійний фонд України”, що дають можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги без особистого звернення. Це не лише сучасно, а й надзвичайно актуально в умовах карантину.

123 - Сервіси пенсійного фонду: сучасно, актуально, дистанційно

background Layer 1