Пропустити навігацію

Маловисківщина: онлайн-сервіси Пенсійного фонду України – теорія та практика

Спеціалісти відділу обслуговування громадян № 8 (сервісного центру) Олена Палій та Тетяна Кавун провели зустріч з трудовим колективом споживчого товариства “Маловисківська районна спілка споживчих товариств” з питань використання онлайн-сервісів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

Олена Палій розповіла присутнім про діючі онлайн-сервіси Пенсійного фонду України: акцентувала увагу на можливості автоматичного призначення пенсії та отриманні довідок з QR-кодом, відповіла на запитання щодо необхідного розміру страхового стажу для призначення пенсії у 2021 році та його вплив на розмір майбутньої пенсії.

У ході зустрічі присутні отримали вичерпну інформацію щодо негативних наслідків отримання заробітної плати в “конвертах” та можливості здійснення доплати до мінімального страхового внеску для зарахування повного місяця.

Також фахівці надали практичну допомогу робітникам підприємства у реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП), роз’яснили, як контролювати свій страховий стаж (зокрема за допомогою мобільного додатку “Пенсійний фонд”), сплату роботодавцем страхових внесків та отримувати додаткові послуги через власний електронний кабінет.

По закінченню заходу присутнім було роздано інформаційні матеріали.pro mob dodatok 1024x653 - Маловисківщина: онлайн-сервіси Пенсійного фонду України – теорія та практикаfoto 2 1024x907 - Маловисківщина: онлайн-сервіси Пенсійного фонду України – теорія та практика

background Layer 1