Пропустити навігацію

Пенсійники Світловодщини: вебпортал ПФУ –це зручно та безпечно

Отримувати пенсійні послуги можливо дистанційно – тобто без особистого звернення особи та відвідування сервісних центрів. Таким був основний меседж зустрічі начальника відділу обслуговування громадян № 5 (сервісного центру) Анни Чабанюк з трудовим колективом ТОВ «Статус».

Під час зустрічі було проведено практичне зайняття з користування сучасним електронним сервісом – вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. Продемонстровано отримання довідок з QR-кодом, повідомлено про запровадження нового сервісу “Автоматичне призначення пенсії” та зручність користування мобільним додатком “Пенсійний фонд”, які дають можливість зручно та оперативно взаємодіяти з органами Пенсійного фонду України, дистанційно отримувати послуги без особистого звернення.

Крім того, фахівець головного управління ознайомила присутніх зі змінами, які відбулись у пенсійному законодавстві у 2021 році, та порядком нарахування пенсій різних видів.  Поінформувала про перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів з 1 квітня, зміни до порядку виплати допомоги на поховання. Звернула увагу на страховий стаж, вимоги до тривалості якого для реалізації права на пенсійне забезпечення зросли та продовжуватимуть зростати.IMG 1314373e24f60c5c0ad3830298d787dc V 1024x577 - Пенсійники Світловодщини: вебпортал ПФУ –це зручно та безпечно

background Layer 1