Пропустити навігацію

«Автопенсія – це зручно», – запевняють пенсійники Новоукраїнщини

Спеціалісти відділу обслуговування громадян № 7 (сервісного центру) управління обслуговування громадян провели робочу зустріч з колективом фермерського господарства «Землероб» щодо популяризації звернень громадян за автоматичним призначення пенсії.

Під час зустрічі було наголошено, що новим сервісом “Автоматичне призначення пенсії” може скористатися кожен, хто ще не отримує пенсійні виплати, але хотів би, щоб у майбутньому вони нараховувалися автоматично. Для цього не важливо, якого віку досяг заявник на дату звернення за призначенням пенсії, головне – щоб у нього був наявний страховий стаж у Реєстрі застрахованих осіб.

Актуальність даного сервісу полягає у тому, що в такий спосіб в умовах пандемії пенсію може бути призначено без особистого звернення до сервісного центру.

Зареєструвавшись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, в особистому кабінеті застрахована особа заповнює та подає документ «Анкета-заява на автоматичне призначення пенсії». Деякі поля заповнюються автоматично, за даними особи, наявними на вебпорталі, деяку інформацію необхідно додати в ручному режимі. Пенсію буде призначено при досягненні особою пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Фонді даних.

За результатами опрацювання анкети-заяви користувач отримає інформацію про автоматичне призначення пенсії, дату такого призначення та розмір пенсії за допомогою СМС-повідомлень, засобами вебпорталу або через мобільний додаток «Пенсійний фонд».

Терміни опрацювання заяви можна уточнити в сервісному центрі або вказати в заяві, що заявник хоче отримувати в електронному вигляді інформацію про етапи опрацювання документів.foto novoukr trud kol 1024x767 - «Автопенсія – це зручно», – запевняють пенсійники Новоукраїнщини

background Layer 1