Пропустити навігацію

Актуально для роботодавців: електронний облік трудової діяльності та листків непрацездатності

9 червня 2021 року фахівці відділу обслуговування громадян № 7 (сервісного центру) управління обслуговування громадян провели робочу зустріч з адмінперсоналом ПАТ «Капустинський гранітний кар’єр» стосовно поетапного запровадження електронних листків непрацездатності.

До 1 вересня триватиме перехідний період, коли діятимуть і електронний, і паперовий лікарняний. Інформація щодо застрахованої особи, яка звернулася за лікарняним, формуватиметься на основі даних Реєстру застрахованих осіб (далі – Реєстр), формування якого здійснює Пенсійний фонд України.

Інформація з Реєстру буде надаватися особі, якої зазначені відомості стосуються, страхувальнику – за період перебування особи у трудових відносинах із ним та особі, яка засвідчила тимчасову непрацездатність.

Основна ціль ведення такого Реєстру – забезпечення запровадження цільової моделі формування та видачі електронних листків непрацездатності, що формуватимуть на підставі медичного висновку про тимчасову непрацездатність, а також допоможе мінімізувати корупційні ризики видачі необґрунтованих лікарняних та також значно пришвидшить отримання страхових виплат громадянами.

Також фахівці сервісного центру обговорили з працівниками кадрової служби підприємства питання переходу на електронний облік трудової діяльності: ще раз наголосили на чіткому алгоритмі дій при внесенні відомостей про трудову діяльність до Реєстру (шляхом завантаження сканованих копій трудової книжки із обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису).1 - Актуально для роботодавців: електронний облік трудової діяльності та листків непрацездатності

background Layer 1