Пропустити навігацію

Пенсійні питання – безробітним Олександрійщини

15.06.21 olya tsz 1024x586 - Пенсійні питання – безробітним ОлександрійщиниВ Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості пенсійники сервісного центру № 4 провели інформаційний семінар для громадян, які перебувають у пошуку роботи.

У ході заходу увагу слухачів було акцентовано на низці питань, зокрема, що при призначенні пенсії за віком обов’язковими умовами залишаються наявність необхідного страхового стажу та досягнення особою пенсійного віку. До страхового стажу зараховуються лише періоди, за які були сплачені страхові внески. Також фахівці зупинилися на нюансах зарахування стажу, зокрема: за період одержання допомоги по безробіттю; роботи на підставі трудового договору; за угодами цивільно-правового характеру; ведення підприємницької діяльності; перебування у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами та ін. Крім цього, були окреслені шляхи набуття недостатнього страхового стажу, необхідного для призначення пенсії.

Також присутніх поінформували про запровадження електронних листків непрацездатності (е-лікарняних) та облік трудової діяльності працівників в електронній формі, їх зручність та переваги.

На завершення учасники переглянули відеоролики соціальної направленості, які демонструють доступність та зручність сервісів вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, що реалізують технології щодо віддаленого обслуговування користувачів пенсійних послуг.

background Layer 1