Пропустити навігацію

День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людей

zustr z nasel 1024x651 - День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людейАктивне інформування громадськості, спрямоване на забезпечення поінформованості громадськості щодо діяльності установи та послуг, що надаються, а також виходячи з інтересів та інформаційних потреб населення, відбулося у ході заходів під час проведення Дня Пенсійного фонду, організованого фахівцями сервісного центру № 9.

Цільова аудиторія – населення м. Долинська, смт Новгородка, смт Устинівка та прилеглих територій.

Так, у Молодіжненському та Боківському старостинських округах проведена зустріч з населенням, яким надана інфustyn 1024x610 - День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людейормація щодо особливостей перерахунків пенсій в 2021 році, про переваги отримання пенсій через вкладні рахунки уповноважених банків, про сервіси Пенсійного фонду України.

В смт Устинівка відбулася ділова зустріч з головою ОТГ Ігорем Пеньковим щодо взаємодії у напрямку надання пенсійних послуг. За підсумком – підписана угода про співпрацю.

w1217207 1024x768 - День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людейЗ трудовими колективами банківських установ (відділення АТ «Приватбанк» в смт Новгородка та ПАТ «Ощадбанк» в м. Долинська) проведені зустрічі, у ході яких розглянули поняття страхового стажу та порядок його обчислення, призначення 1 2 1024x843 - День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людейпенсії в «один дотик» та автоматичне призначення пенсії, а також учасників поінформували про запровадження електронних листків непрацездатності (е-лікарняних) та облік трудової діяльності працівників в електронній формі, їх зручність та переваги.

Для безробітних громадян, що перебувають у пошуку роботи за сприяння Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, проведено інформаційний семінар, де наголошувалося на важливості офіційного 15.06.21 olya tsz 1024x586 - День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людейоформлення трудових відносин: перевагах легальної зайнятості населення, негативних наслідках виплати заробітної плати «в конвертах» та їх подальший вплив на пенсійне майбутнє. На завершення транслювався ролик соціальної направленості щодо негативних наслідків тіньової зайнятості.

Для директорів шкіл Долинської ОТГ, керівників та спеціалістів відділу освіти Долинської міської ради проведено презентацію вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, що забезпечує доступ до інформаційно-довідкових ресурсів для отримання інформації за електронними послугами та реалізує технології віддаленого обслуговування користувачів через «особистий кабінет».osvita 1024x617 - День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людей

 

Це не лише сучасно, забезпечуючи новий рівень надання пенсійних послуг, а й надзвичайно актуально в умовах карантину.

Для громадян передпенсійного віку відбулося заняття у Школі майбутнього пенсіонера. Слухачів повідомили про: визначення права на пенсію; умови виходу на пенсію; перелік необхідних документів та порядок подання їх для призначення пенсії; розмір майбутньої пенсії та зазначили чинники, що впливають, ін.

Далі детально розглянули можливості та особливості застосування електронного сервісу «Автоматичне призначення пенсії», дія якого спрямована на призначення пенсії автоматично при досягненні особою пенсійного віку без особистого звернення та відвідування органів Фонду. Двоє слухачів виявили бажання подати документи на призначення автопенсії.

На териfleshmob 1024x624 - День Пенсійного фонду України на Долинщині: з людьми і для людейторії Гурівської ОТГ проведено флешмоб «Ми – за легальну зайнятість», учасниками якого стали як пенсійники, так і застраховані особи.

У ході заходів зацікавленим учасникам надані вичерпні відповіді на поставлені питання та ґрунтовні роз’яснення.

Загалом учасниками заходів у рамках Дня Пенсійного фонду України стали понад 80 осіб.

background Layer 1