Пропустити навігацію

Кадровикам – про облік трудової діяльності працівника в електронній формі

w1217208 1024x768 - Кадровикам – про облік трудової діяльності працівника в електронній форміГоловний спеціаліст сервісного центру № 6 Наталя Нікітіна провела зустріч з працівниками кадрових служб підприємств залізничного транспорту Знам’янщини.

Учасників зустрічі повідомили, що з 10 червня 2021 року з набуттям чинності Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі” запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі на базі Реєстру застрахованих осіб. Паперові трудові книжки поступово відходитимуть у минуле.  

Реєстр формується з 2000 року, він наповнюється інформацією про заробітну плату і з 2004 року – про страховий стаж. Відповідно до чинного законодавства, протягом п’яти років Реєстр буде заповнюватися інформацією з паперових трудових книжок, після чого відбудеться повна відмова від них.

Коли в Реєстрі застрахованих осіб буде наявна повна інформація, тоді пенсію за віком призначатимуть автоматично.

Присутніх також поінформували про умови виходу на пенсію за віком, за вислугою років, про електронні сервіси Пенсійного фонду України: порядок звернення за призначенням пенсії в електронному вигляді в «один дотик» через веб-портал та автоматичне призначення пенсії.

На завершення кадровикам продемонстрували відеоролик соціального спрямування “Електронна трудова книжка”.

background Layer 1