Пропустити навігацію

Автоматичне призначення пенсії та зарахування стажу – актуальні питання сьогодення

Працівники   сервісного центру №1 на прохання мешканців м. Кропивницького (за двома адресами. вул. В. Чорновола та С.Сєнчева, 67) провели зустрічі у формі діалогу.

Під час розмови фахівці Фонду надали відповіді на актуальні питання громадян ­ діючих та майбутніх пенсіонерів, а саме, призначення пенсії та особливості зарахування стажу.

Представники головного управління поінформували про останні зміни в пенсійному забезпеченні (перерахунок пенсій з 01 липня 2021 року ­ підвищення мінімальної пенсій до 1854 грн., доплата до пенсії для осіб, які досягнули 75 та 80 – річного віку буде проведена у жовтні 2021 року­ розмірі 400 грн.).

Для осіб передпенсійного віку, повідомили про наявність зручної  послуги ­ «Автоматичне призначення пенсії». Сервіс дає змогу уникнути особистого відвідування Пенсійного фонду й заздалегідь підготувати документи, необхідні для нарахування пенсії. За допомогою цієї послуги можна уникнути поспіху під час такої важливої справи, як оформлення пенсії. Ви маєте можливість подати всю необхідну для призначення пенсії інформацію про себе й перевірити наявні дані в ПФУ ­ заздалегідь.

Послуга автоматичного призначення пенсії надається на вебпорталі Пенсійного фонду України із використанням кваліфікованого електронного підпису(КЕП). Для того, щоб стати активним користувачем електронних послуг від ПФУ, вам потрібно звернутися до одного з акредитованих центрів сертифікації ключів або звернутися до спеціалістів ПФУ.

Під час розмови з мешканцями було охоплене ще одне важливе питання ­ це стаж та умови його зарахування. Фахівці сервісного центру № 1наголосили, що до страхового стажу зараховують лище періоди, за які сплачено страхові внески. Водночас до страхового стажу прирівнюють весь трудовий стаж, набутий до 01.01.2004 року! Наведені умови п зарахування до стажу  періодів ­ навчання, військової служби тощо.

Спеціалісти надали індивідуальні консультації та роз’яснення для учасників зустрічі.

IMG 20210630 084023 1 1024x768 - Автоматичне призначення пенсії та зарахування стажу - актуальні питання сьогоденняIMG 20210630 082333 1024x768 - Автоматичне призначення пенсії та зарахування стажу - актуальні питання сьогоденняIMG 2177 - Автоматичне призначення пенсії та зарахування стажу - актуальні питання сьогодення

background Layer 1