Пропустити навігацію

Пенсійники Кіровоградщини проводять інформаційно-консультативну роботу серед шукачів роботи

За ініціативи Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості та відділу з питань соціальної політики Долинської міської ради проведено семінар на тему:«Наслідки неофіційного працевлаштування» для громадян, які перебувають у пошуках роботи. До заходу долучилися фахівці сервісного центру № 9 головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян №9 Марина Кузьміна, виступаючи перед учасниками семінару наголосила, що легальна зайнятість ­ запорука захищеності в майбутньому, не варто добровільно відмовлятися від соціального пакету, який гарантується державою (офіційна заробітна плата, сплата роботодавцем єдиного соціального внеску, захищеність від звільнення, страхування від нещасного випадку, право на лікарняний та відпустку тощо), Марина Кузіміна: «Будьте захищені перед своїм роботодавцем». Фахівець поінформувала учасників зустрічі, що завдяки електронним сервісам Пенсійного фонду України, ви маєте можливість контролювати сплату страхових внесків вашим роботодавцем або перевірити попереднього роботодавця.

Як відомо, з 10 червня 2021 року в Україні запроваджено електронну трудову книжку (перехідний етап до червня 2026 року), зареєструвавшись на порталі електронних пенсійних послуг, ви можете відсканувати власну «трудову», відповідно до вимог і таким чином зробити перший крок до «Автопризначення пенсії». Якщо ж не вистачає стажу для призначення пенсії, можете «купити пенсію» ­ добровільна участь в системі загальнообов’язкового пенсійного страхування (договір про добровільну сплату, укладається не менше, як на рік).

Учасники семінару отримали індивідуальні консультації та рекомендації.

TSyberman 2 1024x694 - Пенсійники Кіровоградщини проводять інформаційно-консультативну роботу серед шукачів роботиTSyberman 1 2 1024x678 - Пенсійники Кіровоградщини проводять інформаційно-консультативну роботу серед шукачів роботи

background Layer 1