Пропустити навігацію

Про липневі перерахунки та нові е-сервіси Пенсійного фонду України

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 8 управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Аліна Семенцова поінформувала населення про перерахунок пенсій з 1 липня 2021 року, у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму та пенсійне забезпечення окремих категорій осіб.

Під час спілкування спеціаліст відділу надала консультації та роз’яснення щодо чинного законодавства. Фахівець головного управління нагадала, що перерахунки проводяться автоматизовано за матеріалами пенсійних справ і не потребують особистих звернень пенсіонерів.

Провідний інспектор Тетяна Кавун провела зустріч з трудовим колективом Маловисківського відділення поштового зв’язку на тему «Електронні сервіси ПФУ та перехід на електронні листки непрацездатності».

У ході спілкування фахівець Фонду наголосила, що відомості про трудову діяльність працівника подаються до Пенсійного фонду України через вебпортал електронних послуг страхувальником або особисто працівником у вигляді копій передбачених законодавством документів, виготовлених шляхом сканування з обов’язковим накладенням страхувальником або працівником кваліфікованого електронного підпису. 

Головна перевага електронної трудової книжки – можливість автоматичного призначення пенсії. За умови попереднього подання майбутнім пенсіонером відповідної анкети-заяви Пенсійний фонд здійснює призначення пенсії на момент досягнення пенсійного віку автоматично, без потреби особистого звернення до сервісного центру та додаткового подання паперових документів.

Крім того, у ході надання роз’яснень посадовець звернула увагу присутніх на те, що з 1 вересня запроваджено електронні листки непрацездатності.

«Запровадження електронного лікарняного спрощує оформлення тимчасової непрацездатності, унеможливлює корупційні випадки, мінімізує застосування штрафних санкцій через ймовірні помилки в оформленні листків непрацездатності», – зазначила Тетяна Кавун.

Учасники заходів отримали брошури з інструкцією щодо реєстрації на вебпорталі електронних пенсійних послуг.

3 7 1024x768 - Про липневі перерахунки та  нові е-сервіси Пенсійного фонду України4 6 1024x888 - Про липневі перерахунки та  нові е-сервіси Пенсійного фонду України

background Layer 1