Пропустити навігацію

Про сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду та легальну зайнятість – під час зустрічей із шукачами роботи Маловисківщини та Новомиргородщини

Головні спеціалісти відділу обслуговування громадян № 8 (сервісного центру) головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Аліна Семенцова та Олена Костюкова провели зустрічі з тимчасово безробітними особами, які перебувають на обліку в Маловисківській та Новомиргородській районних філіях Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Під час спілкування наголошено на перевагах легальної зайнятості та ризиках для працівників, роботодавців у разі неофіційного працевлаштування.

Фахівці головного управління запропонували роботодавцям, які використовують найману працю, лише 3 кроки, які дозволять працівнику приступити до роботи офіційно. Адже наявність соціальних гарантій сьогодні державне пенсійне забезпечення в майбутньому. Аліна Семенцова закликала присутніх не погоджуватися працювати без належного оформлення трудових відносин та зазначила, що за умови нелегальної роботи із заробітної плати особи не сплачуються страхові внески, а отже i не зараховується страховий стаж.

Під час заходу учасники мали можливість дізнатися про запровадження електронних листків непрацездатності та впровадження електронних трудових книжок, що є передумовою для подальшої реалізації автоматичного призначення пенсії при досягненні пенсійного віку.

Спеціалісти надали індивідуальні консультації та роз’яснення, практичну допомогу для реєстрації на вебпорталі електронних послуг ПФУ.

 IMG ad7a4de66a0d160779538e95a74b87b6 V 1024x768 - Про сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду та  легальну зайнятість – під час зустрічей із шукачами роботи Маловисківщини та Новомиргородщиниalina 2 1024x768 - Про сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду та  легальну зайнятість – під час зустрічей із шукачами роботи Маловисківщини та Новомиргородщини

background Layer 1