Пропустити навігацію

Про результати проведених аудитів та інших контрольних заходів за І півріччя 2021 рік

Протягом січня-червня поточного року в структурних підрозділах головного управління здійснено 3 аудиторських дослідження, за результатами яких встановлено 28 фінансових порушень на загальну суму 120,4 тис. грн, у тому числі за об’єктами аудиту: виплата пенсій, облік переплат пенсій – 70,2 тис. грн (58,3 % від виявленої суми порушень), правильність та своєчасність призначення пенсій та проведення їх перерахунків  – 50,2 тис. грн (41,7 %).

Виявлено також 40 нефінансових порушень, найбільше з яких за аудитом на тему: “Правильність та своєчасність призначення пенсій та проведення їх перерахунків. Призначення (поновлення) та виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам. Облік переплат пенсій, повнота охоплення заходами стягнення надміру виплачених коштів, списання переплат пенсій” – 16, або 40 % від виявлених.

За результатами проведених контрольних заходів структурним підрозділам головного управління надано відповідні рекомендації, які прийняті до виконання. Виконано 100 % рекомендацій, за якими настав термін виконання.

Залишок не усунутих фінансових порушень склав 19,1 тис. грн, або 15,86 % від виявлених. Забезпечено стовідсоткове усунення не фінансових порушень.

На кінець звітного періоду залишок невідшкодованих коштів складає 87,2 тис.  грн.

На виконання постанови правління Пенсійного фонду України від 09.01.2021 № 4-2 “Про затвердження Порядку проведення внутрішньої оцінки якості внутрішнього аудиту в Пенсійному фонді України та його органах” у звітному періоді проведено періодичну внутрішню оцінку якості внутрішнього аудиту за 2020 рік.

 

background Layer 1