Пропустити навігацію

Пенсійники Олександрійщини інформують містян про зміни в пенсійному забезпеченні та електронні сервіси ПФУ

Фахівці відділу обслуговування громадян № 4 (сервісного центру) головного управління провели інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед мешканців Олександрії. Даний захід охопив різні категорії громадян (молодь, працюючі громадяни та пенсіонери). Громадян пенсійного віку найбільше цікавила інформація щодо проведення автоматичного перерахунку пенсії з 1 липня 2021 року у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму та стосовно змін до Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині визначення мінімальних розмірів пенсій по інвалідності та розмірів мінімальних пенсійних виплат для осіб з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС І категорії.

Спеціалісти головного управління поінформували містян про останні зміни в пенсійному законодавстві, розповіли про сучасні онлайн-сервіси Пенсійного фонду України – автоматичне призначення пенсії, електронну трудову та е-лікарняні. «Тепер ви маєте можливість отримувати весь спектр пенсійних послуг дистанційно. Для цього потрібно зареєструватися (у зручний для вас спосіб) на вебпорталі електронних послуг ПФУ – замовляти довідки, подавати заяви на перерахунок/призначення пенсії тощо», – наголосили фахівці головного управління.

Пенсійники зустрілися з трудовим колективом та відвідувачами дитячої бібліотеки м. Олександрії. Їхній увазі було запропоновано презентацію «Пенсійний фонд України – сучасний та інноваційний». Кожен сервіс «Автоматичне призначення», «Електронна трудова книжка» та «Е-лікарняні» – отримали свою категорію користувачів (особи передпенсійного віку, працюючі громадяни). Юні відвідувачі пересвідчилися, що держустанова може бути мобільною, сучасною та відкритою для нового.

 2 8 - Пенсійники Олександрійщини інформують містян  про зміни в пенсійному забезпеченні та електронні сервіси ПФУ1 8 - Пенсійники Олександрійщини інформують містян  про зміни в пенсійному забезпеченні та електронні сервіси ПФУ

background Layer 1