Пропустити навігацію

Школа майбутнього пенсіонера – до виходу на пенсію готуємось заздалегідь

З метою надання консультативної та практичної допомоги з питань пенсійного забезпечення фахівці відділу обслуговування громадян № 8 (сервісного центру) провели чергове заняття “Школи майбутнього пенсіонера”.

Присутнім розповіли про зміни в пенсійному законодавстві, вік виходу на пенсію та необхідний страховий стаж, добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та наголосили й на тому, що якщо майбутній пенсіонер працює і виявив бажання виходити на пенсію пізніше 60-річного віку, розмір пенсії збільшується за кожен місяць страхового стажу більш пізнього виходу на пенсію.

Особливу увагу керівник сервісного центру Ольга Бондарь звернула на те, що про майбутню пенсію потрібно турбуватися заздалегідь, тому радила реєструватися на вебпорталі Пенсійного фонду України, де громадяни можуть не тільки перевірити факт сплати внесків роботодавцем, а й скористатися послугами “Пенсійний калькулятор”, “Електронна трудова книжка” та “Автоматичне призначення пенсії”. Також було надано роз’яснення щодо новацій Пенсійного фонду України для покращення умов обслуговування громадян України в частині поетапного запровадження е-лікарняних для отримання допомоги у разі тимчасової непрацездатності.

Учасники заняття мали змогу поставити запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді, а також ознайомитися з тематичними буклетами.

shkola majbutnogo penosinera 1024x594 - Школа майбутнього пенсіонера – до виходу на пенсію готуємось заздалегідь

background Layer 1