Пропустити навігацію

Про електронні послуги від пенсійників Благовіщенського

Впровадження нових сервісів, а особливо електронних, завжди викликає багато питань та побоювань серед населення. Днями начальник відділу обслуговування громадян № 11 (сервісного центру) Руслана Ковбасюк зустрілась з працівниками ТОВ “Поліграфсервіс” та детально розповіла про електронний листок непрацездатності.

Одним з основних питань, на якому зосередилась фахівець – можливість контролювати наявний е-лікарняний, оскільки у паперовому вигляді він не дублюється і працівники переймаються чи точно він буде відкритий та чи зможе роботодавець його опрацювати.

“Документ формується в Електронному реєстрі листків непрацездатності Пенсійного фонду України на підставі медичного висновку, при цьому працівник має повідомити роботодавця про відкритий “е-лікарняний”. Вся необхідна інформація доступна і роботодавцю і працівнику, достатньо зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису”, – пояснила Руслана Ковбасюк.

Разом з тим, спеціаліст ознайомила трудовий колектив і з іншими послугами, якими може скористатись будь-яка застрахована особа на вебпорталі: отримати довідки про наявний трудовий та страховий стаж, про сплату страхових внесків, про доходи пенсіонера, скористатись “Пенсійним калькулятором”, подати документи на “Автоматичне призначення пенсії” або переглянути свою пенсійну страву та ін.

poligraf 1024x768 - Про електронні послуги від пенсійників Благовіщенського

background Layer 1