Пропустити навігацію

Пенсійники Олександрійщини запропонували місцевим жителям креативні заходи в рамках проведення Дня Пенсійного фонду України

Проведення Дня Пенсійного фонду України – це можливість охопити якомога більше мешканців нашої області з метою ознайомлення їх зі змінами у пенсійному законодавстві та сучасними сервісами.

20 жовтня поточного року фахівцями відділу обслуговування громадян № 4 (сервісного центру) проведено ряд заходів у місті Олександрія.

На зустрічі з підопічними Олександрійського геріатричного пансіонату зі спеціальним відділенням обговорювали особливості пенсійного забезпечення осіб, які перебувають на повному державному утриманні. Спеціаліст пояснила механізм нарахування пенсійних виплат та анонсувала заплановані перерахунки.

Як легальне працевлаштування впливає на призначення пенсії та її розмір?

На це питання відповіли пенсійники в Олександрійському міськрайонному центрі зайнятості, звернувши увагу присутніх, що для призначення пенсії за віком у особи повинен бути певний стаж, здобути який можливо тільки при офіційному працевлаштуванні. Також фахівець поінформувала, що до стажу входять періоди навчання на денній формі у середніх спеціальних та вищих навчальних закладах до 01 січня 2004 року, період проходження військової служби, відпустка по догляду за дитиною до 3 років тощо.

Для ознайомлення з дистанційними сервісами Пенсійного фонду спеціалісти завітали до мешканців пр. Соборного та висвітлили усі переваги використання вебпорталу електронних послу. Легкість реєстрації та доступність до різноманітної інформації зацікавила не тільки вже існуючих пенсіонерів, а і перехожих осіб передпенсійного віку, для яких дуже актуальною є послуга “Автоматичне призначення пенсії”.

Одним із дієвих способів популяризації мобільного застосунку “Пенсійний Фонд” стало проведення флешмобу “Пенсійні послуги 24/7”. Основна категорія зацікавлених осіб була молодь віком до 35 років, яких цікавило, як можна контролювати сплату страхових внесків роботодавцем, свій страховий стаж та е-лікарняні, які нещодавно були впроваджені.

Також до проведення Дня Пенсійного фонду України долучились і представники місцевого телебачення, які запросили Світлану Демченко (начальника відділу обслуговування громадян № 4 (сервісного центру) розповісти мешканцям Олександрійського району про останні зміни, які відбулися в пенсійному законодавстві.

1 16 1024x767 - Пенсійники Олександрійщини запропонували місцевим жителям креативні заходи в рамках проведення Дня Пенсійного фонду України2 7 1024x728 - Пенсійники Олександрійщини запропонували місцевим жителям креативні заходи в рамках проведення Дня Пенсійного фонду України3 4 1024x512 - Пенсійники Олександрійщини запропонували місцевим жителям креативні заходи в рамках проведення Дня Пенсійного фонду України4 2 1024x486 - Пенсійники Олександрійщини запропонували місцевим жителям креативні заходи в рамках проведення Дня Пенсійного фонду України5 2 1024x651 - Пенсійники Олександрійщини запропонували місцевим жителям креативні заходи в рамках проведення Дня Пенсійного фонду України

background Layer 1