Пропустити навігацію

Про переваги офіційного працевлаштування від пенсійників Кіровоградщини

Все частіше ми чуємо поняття “легалізація трудових відносин”. Пояснити її необхідність головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 8 (сервісного центру) управління обслуговування громадян Катерина Яковлєва завітала до колективу ФОП “Безугла”.

У ході зустрічі обговорено питання виплати заробітної плати “в конвертах”, адже даний вид доходу не відображається в Реєстрі застрахованих осіб і ніяк не впливає на збільшення страхового стажу особи, який є необхідним при призначенні пенсії.

Також спеціаліст Фонду пояснила, що офіційне працевлаштування – це соціальні гарантії, наприклад право на оплату відпусток та лікарняних, а запроваджені нещодавно “е-лікарняні” можна контролювати в “Особистому кабінеті” на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Катерина Яковлєва поінформувала присутніх про широкий спектр послуг, які можна отримати на вебпорталі, закликала активно користуватися цим сучасним сервісом, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення й отримувати пенсійні послуги зі значним заощадженням часу, завдяки відсутності потреби в особистому відвідуванні сервісних центрів (замовити довідки, правомірність яких підтверджується QR-кодом, самостійно здійснити попередній розрахунок майбутньої пенсії на “Пенсійному калькуляторі” та подати документи на “Автоматичне призначення пенсії” тощо).

Завершуючи зустріч працівник Фонду нагадала, що консультації з пенсійних питань також можна отримувати за телефонами “гарячої лінії” або засобами електронного листування.

foto 2 1024x768 - Про переваги офіційного працевлаштування від пенсійників Кіровоградщини

 

background Layer 1