Пропустити навігацію

Пенсійники Добровеличківки поінформували працюючих пенсіонерів про перерахунок пенсії

Загальновідомо, що автоматичний перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам здійснюється щорічно 01 квітня. Але іноді пенсіонер звертається за перерахунком за індивідуальним бажанням. Коли доцільно робити перерахунок та що впливає на збільшення розміру пенсії?

Відповіді на ці та інші запитання, що стосуються перерахунку пенсії працюючим пенсіонерам, отримали працівники Територіального центру надання соціальних послуг населенню Добровеличківської селищної ради від заступника начальника відділу обслуговування громадян № 7 (сервісного центру) Світлани Піщаної.

Під час зустрічі фахівець Фонду наголосила, що основним фактором, який впливає на доцільність перерахунку пенсії з урахуванням заробітку, є його величина. Тобто, заробітна плата, з якої сплачені внески до Пенсійного фонду, повинна бути вищою, ніж середня заробітна плата по Україні. В такому випадку індивідуальний коефіцієнт заробітку може бути переглянутий у бік збільшення і це позитивно вплине на розмір пенсії після перерахунку. В іншому випадку – для перерахунку пенсії може бути використаний лише стаж.

“Кожен перерахунок пенсії – індивідуальний, тому спрогнозувати наперед доцільність перерахунку пенсії з урахуванням стажу і заробітку неможливо. Тобто рішення про момент звернення для проведення перерахунку пенсії заявник приймає самостійно”, – пояснила Світлана Піщана.

Також спеціаліст поінформувала, що подати заяву на перерахунок пенсії можливо через “Особистий кабінет” на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України та надала індивідуальні консультації усім бажаючим.1 - Пенсійники Добровеличківки поінформували працюючих пенсіонерів про перерахунок пенсії

background Layer 1