Пропустити навігацію

Легальна заробітна плата = вчасна пенсія

Про важливість офіційного працевлаштування із шукачами роботи спілкувалась головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 9 (сервісного центру) Марина Кузьміна.

Учасники заходу обговорили стан ринку праці, негативні наслідки отримання заробітної плати в “конвертах” та залежність розміру пенсії від легальної заробітної плати.

“Із впровадженням електронних трудових книжок кожна працююча особа може контролювати свої трудові відносини з роботодавцем, перевіряти, чи дійсно за неї сплачуються страхові внески і в якому розмірі”, – пояснила Марина Кузьміна і запропонувала зареєструватись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, завдяки якому можна також відслідковувати свої е-лікарняні.

Наприкінці зустрічі фахівець відповіла на питання присутніх і надала індивідуальні консультації щодо зарахування стажу до 2004 року, звернувши увагу на можливість завчасної подачі документів, необхідних для призначення пенсії, без особистого звернення до сервісних центрів за допомогою сучасної послуги “Автоматичне призначення пенсії”.IMG e23257a109564fac3a95ef5b9830b0ca V 1024x461 - Легальна заробітна плата = вчасна пенсія

background Layer 1