Пропустити навігацію

У Компаніївці фахівці ПФУ консультують і роботодавців, і найманих працівників

IMG 4d4353b927a2e0979b11741fdbd17b56 V 1024x473 - У Компаніївці фахівці ПФУ консультують і роботодавців, і найманих працівниківОбізнаними у питаннях чинного пенсійного законодавства повинні бути як роботодавці, так і наймані працівники, оскільки від цієї взаємодії може залежати майбутня пенсія. На цю тему спілкувалась з керівником та працівниками магазину “М’ясоМаркет”, що у селищі Компаніївка, спеціаліст відділу обслуговування громадян № 3 (сервісного центу) Яна Гармаш.

Спеціаліст закликала керівника дотримуватись умов чинного законодавства про працю, зокрема, в частині належної реєстрації підприємницької діяльності, оформлення трудових відносин, дотримання соціальних гарантій з виплати заробітної плати. “Ці фактори впливають не тільки на соціально-економічний розвиток територій, а й на соціальний захист і пенсійне забезпечення найманих працівників. Від сплати страхових внесків залежить зарахування страхового стажу майбутньому пенсіонеру, а на розмір майбутньої пенсійної виплати може вплинути розмір офіційної заробітної плати”, – пояснила Яна Гармаш.

Також фахівець Фонду надала інформацію щодо зміни обліку трудової діяльності, які полягають у поступовій відмові від паперових трудових книжок, та поінформувала, що відомості про трудову діяльність включаються до Реєстру застрахованих осіб на підставі сканованих копій документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом, які подаються роботодавцем або працівником через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Наприкінці зустрічі усі присутні отримали друковані матеріали з алгоритмом реєстрації на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду та переліком дистанційних послуг, якими можна скористатись онлайн: отримання довідок, які підтверджуються QR-кодом, подання документів для автоматичного призначення пенсії у майбутньому, перегляд наявних е-лікарняних, замовлення пенсійного посвідчення тощо.

background Layer 1