Пропустити навігацію

Інформаційний рейд “Про зарахування страхового стажу” провели у Кропивницькому

Днями спеціалісти відділу обслуговування громадян № 1 (сервісного центру) Ірина Грєвцева та Наталія Федорченко провели інформаційний рейд вулицями Кропивницького з метою детального інформування містян про особливості зарахування певних періодів роботи чи навчання до стажу, адже це питання є одним із найбільш актуальних та таким, що потребує роз’яснень.
Фахівці пояснили, що з 1 січня 2004 року Законом України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” запроваджено поняття “страховий стаж”. До цього стаж називався трудовим. До страхового стажу зараховують лише періоди, за які було сплачено страхові внески.
Водночас до страхового стажу прирівнюють весь трудовий стаж, набутий до 01 січня 2004 року (навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах на денній формі навчання, військова служба, період по догляду за дитиною до досягнення нею 3-річного віку та трудова діяльність на підставі записів у трудовій книжці, а у разі її відсутності – на основі довідок, виданих за місцем роботи або архівними установами).
Переважну більшість містян зацікавила можливість завчасної подачі документів для автоматичного призначення пенсії та перегляду наявних електронних листків непрацездатності, що нещодавно були впроваджені, на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. Фахівці також надали і практичну допомогу у завантаженні мобільного застосунку “Пенсійний фонд” та реєстрації у ньому.

1 12 1024x498 - Інформаційний рейд “Про зарахування страхового стажу” провели у Кропивницькому2 5 - Інформаційний рейд “Про зарахування страхового стажу” провели у Кропивницькому3 1 - Інформаційний рейд “Про зарахування страхового стажу” провели у Кропивницькому4 1 - Інформаційний рейд “Про зарахування страхового стажу” провели у Кропивницькому5 1024x660 - Інформаційний рейд “Про зарахування страхового стажу” провели у Кропивницькому

background Layer 1