Пропустити навігацію

Про результати проведених аудитів та інших контрольних заходів за 9 місяців 2021 рік

Протягом 9 місяців 2021 року в структурних підрозділах фінансово-економічного управління, управлінь: по роботі з персоналом, адміністративного забезпечення, пенсійного забезпечення, з питань виплати пенсій, обслуговування громадян та юридичного управління здійснено внутрішні аудити за наступними темами: “Дотримання законодавчих та нормативно-правових актів щодо виконання кошторису на фінансування адміністративних видатків, пов’язаних із виконанням  функцій, покладених на органи Пенсійного фонду України, використання коштів на оплату праці”, “Стан використання коштів на утримання службових приміщень, експлуатаційних послуг та автотранспорту”, “Дотримання законодавчих та нормативно-правових актів щодо призначення (перерахунків) пенсій, призначення (поновлення) та виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам, ведення обліку переплат пенсій та їх списання”, “Якість обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду, дотримання порядку здійснення публічних закупівель, правомірності застосування процедур закупівель, виконання договорів про закупівлю, стану обліку матеріальних цінностей”, спрямовані на здійснення системного аналізу та оцінки ефективності, результативності та якості функціональних процесів (як фінансових, так і не фінансових).

У ході збору аудиторських доказів в об’єктах аудиту виявлено 122 порушення, з них 28 фінансових порушень на загальну суму 120 411,10 грн. Залишок не усунутих фінансових порушень склав 1 280,49 грн, або 1,1 % від виявлених. За результатами проведених аудитів надано рекомендації, спрямовані на усунення встановлених недоліків і порушень та вдосконалення конкретних напрямів діяльності територіальних органів Пенсійного фонду України. Виконано 100 % рекомендацій, за якими настав термін виконання.

Залишок невідшкодованих коштів за результатами аудиторських досліджень, інших перевірок, проведених у 2012-2020 роках, станом на 01.01.2021 року складав 89 494,77 грн.

Протягом січня-вересня 2021 року до бюджету Пенсійного фонду надійшло 3288,73 грн.

На виконання постанови правління Пенсійного фонду України від 09.02.2021 № 4-2 “Про затвердження Порядку проведення внутрішньої оцінки якості внутрішнього аудиту в Пенсійному фонді України та його органах” проведено періодичну внутрішню оцінку якості внутрішнього аудиту за 2020 рік за 124 критеріями відповідності.

Діяльність з внутрішнього аудиту за аспектами, які були досліджені, здійснюється на належному рівні, проте мають місце окремі випадки несуттєвих недоліків або невідповідності встановленим вимогам, які не є критичними та істотно не впливають на ефективність реалізації функції внутрішнього аудиту. З метою сприяння підвищенню ефективності, результативності та безперервному удосконаленню діяльності відділу внутрішнього аудиту головного управління складено та затверджено Програму забезпечення та підвищення якості внутрішнього аудиту на 2021 рік.

background Layer 1