Пропустити навігацію

Що змінилося для фізичних осіб -підприємців, самозайнятих осіб та членів фермерського господарства у грудні 2021 року?

YESV 1024x576 - Що змінилося для фізичних осіб -підприємців, самозайнятих осіб та членів фермерського господарства у грудні 2021 року?

З 1 грудня 2021 року в Україні до 6500 грн. збільшується розмір мінімальної зарплати, відповідно збільшується сума єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування (далі – ЄСВ).

Мінімальний страховий внесок за основного працівника, який не є особою з інвалідністю, за грудень 2021 року становить 1430 грн. Максимальна база для нарахування ЄСВ у грудні – 97 500 грн. Для всіх фізосіб-підприємців незалежно від  обраної системі оподаткування мінімальний страховий внесок також дорівнює 1430 грн.

До уваги фізичних осіб-підприємців! Наголошуємо на необхідності проведення своєчасної та повної сплати ЄСВ, що гарантує право найманим працівникам на соціальний захист! Наявність заборгованості зі сплати ЄСВ у страхувальника тягне за собою порушення прав застрахованих осіб, оскільки періоди, за які в повному обсязі не сплачено внески, не зараховуються до страхового стажу.

 

background Layer 1