Пропустити навігацію

Світловодщина: легальна зайнятість – це основа соціальної захищеності працюючого населення

Начальник відділу обслуговування громадян № 5 (сервісного центру) Анна Чабанюк взяла участь у засіданні міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення під головуванням міського голови Андрія Маліцького. Як повідомив міський голова: “Протягом серпня-листопада 2021 року завдяки злагодженій роботі представників місцевого самоврядування та територіальних органів міністерств та відомств на території громади на постійній основі здійснюють інформаційні рейди з метою інформування громадян про ризики нелегальної зайнятості та виявлення осіб, які перебувають у трудових відносинах без офіційного працевлаштування”.

Під час обговорення даної теми представниця головного управління поінформувала, що станом на 01.11.2021 надходження від платників Кіровоградської області склали вже 4 279,3 млн грн.

Мінімальний розмір єдиного соціального внеску (22 % від розміру мінімальної заробітної плати) з 01.12.2021 року – становить 1430 грн (6500 грн х 22 %). Анна Чабанюк: “Якщо роботодавець не сплачує єдиний внесок за своїх найманих працівників, то періоди, за які не сплачено єдиний внесок, виключаються зі страхового стажу найманого працівника, а суми заробітку не беруться для розрахунку розміру пенсії”.

Учасники зустрічі визначили головні пріоритети інформаційно-роз’яснювальної кампанії “Легальна зайнятість – стабільна економіка”.

IMG 24a76cc60fa3cd85556c4625bc7be2e5 V 1024x768 - Світловодщина: легальна зайнятість – це основа соціальної захищеності працюючого населення

background Layer 1