Пропустити навігацію

Рахуємо свій страховий стаж разом з пенсійниками Новоукраїнки

У зв’язку з реформуванням пенсійної системи, яке вплинуло на підвищення норми стажу, необхідного для призначення пенсії, багато громадян піклується про те, скільки стажу вони мають на сьогодні та скільки ще потрібно відпрацювати, щоб мати гідну пенсію.

Роз’яснення з цього питання надала головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 7 (сервісного центру) Яна Малишкіна під час зустрічі з трудовим колективом торговельного комплексу “Будівельник”, який знаходиться в м. Новоукраїнка.

Фахівець зазначила, що для осіб, які будуть виходити на пенсію після 2027 року, необхідно набути 35 років стажу. З 2004 року страховий стаж обчислюється за даними Реєстру застрахованих осіб та визначається залежно від розміру нарахованої заробітної плати та сплати внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (нині ЄСВ), а для того, щоб роботодавець сплачував внески за свого працівника, працевлаштування повинно бути офіційним.

“Перевірити дійсність ваших трудових відносин з роботодавцем та кількість стажу, напрацьованого з 2004 року, можна на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, авторизувавшись із використанням кваліфікованого електронного підпису або особисто звернувшись до сервісного центру для отримання данних для входу в “Особистий кабінет”, – пояснила Яна Малишкіна.

Разом з тим, спеціаліст надала індивідуальні консультації щодо зарахування певних періодів до загального трудового стажу та інформаційні буклети з підказками для майбутніх користувачів електронних сервісів Пенсійного фонду України.

1 - Рахуємо свій страховий стаж разом з пенсійниками Новоукраїнки

background Layer 1