Пропустити навігацію

Методична та практична допомога від фахівців ПФУ

Фахівці сервісного центру надають професійні консультації з будь-яких питань, які стосуються застосування пенсійного законодавства при призначенні різних видів пенсій, наприклад, за вислугу років медичним, педагогічним працівникам, а також щодо особливостей призначення пенсій державним службовцям.

Днями заступник начальника відділу обслуговування громадян № 8 (сервісного центру) Аліна Семенцова з метою інформування щодо діючих норм пенсійного законодавства провела зустріч з трудовим колективом Маловисківського управління головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Спеціаліст Фонду пояснила, хто може розраховувати на пенсію державного службовця, та зазначила, що такий вид пенсії призначається з дати звернення, але не раніше дати виникнення права на пенсію згідно ст. 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Крім того, пенсійниця продемонструвала роботу вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, зокрема функціонування “Електронної трудової книжки”, “Електронного листка непрацездатності”, “Пенсійного калькулятору” та “Автоматичного призначення пенсії”.

Наприкінці зустрічі присутні отримали індивідуальні консультації та буклети-інструкції щодо користування електронними сервісами.

1 21 1024x512 - Методична та практична допомога від фахівців ПФУ2 9 1024x512 - Методична та практична допомога від фахівців ПФУ

 

background Layer 1