Пропустити навігацію

Подбайте про пенсію зараз, щоб не панікувати в майбутньому

Начальник відділу обслуговування громадян № 5 (сервісного центру) Анна Чабанюк провела семінар для незайнятих громадян, які перебувають на обліку в Світловодській міськрайонній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.

Умови призначення пенсії, необхідний страховий стаж, порядок підтвердження періодів стажу за відсутності трудової книжки – це найпоширеніші питання, які виникають під час подання документів до Пенсійного фонду України.

Фахівець вкотре наголосила на важливості офіційного працевлаштування, що дає змогу особі бути соціально захищеною: мати право на оплачувану відпустку, оплату лікарняних і саме головне – право на пенсію.

Пенсійниця ознайомила учасників семінару з можливостями сучасного електронного сервісу – вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України, звернувши увагу на “Автоматичне призначення пенсії”.

“Скановані копії документів ви завантажуєте на вебпорталі, після чого їх перевіряють фахівці ПФУ. Якщо документи потребують виправлення, містять помилки або є розбіжності – пенсійники вам про це повідомлять, і у вас буде достатньо часу на усунення цих недоліків”, – пояснила Анна Чабанюк.

1 23 1024x526 - Подбайте про пенсію зараз, щоб не панікувати в майбутньому

 

background Layer 1