Пропустити навігацію

ВІДПОВІДАЄМО НА НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ ПРО СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГИ

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 2 (сервісного центру) Катерина Глондар здійснила прийом прийом громадян на віддаленому робочому місці, яке розташоване на території Суботцівської ОТГ.
 Звісно, відвідувачі звертались до фахівчині Фонду з питань розмірів пенсій, доплат, надбавок, а також перерахунків пенсійних виплат, але більшість запитань стосувались особливостей призначення житлових субсидій та пільг.
 “Якщо до складу домогосподарства входить особа, яка має одночасно право на отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг та житлової субсидії, проводиться лише одна з виплат за її вибором. Одночасне нарахування пільги та житлової субсидії законодавством не передбачено. Якщо особа, яка отримує житлову субсидію, виявила бажання отримувати пільгу, то пільга нараховується з місяця подання заяви, але не раніше місяця, в якому нарахована житлова субсидія”, – зазначила представниця головного управління.
 Також спеціалістка поінформувала, що житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається на календарний рік за особистим зверненням громадян, а на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного календарного року.
 Разом з тим, Катерина Глондар пояснила, що для орендарів житлового приміщення (будинку) житлова субсидія призначається за наявності договору наймання (оренди) житла з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більш як до кінця місяця, в якому закінчується строк дії договору наймання (оренди) житла. На наступний строк житлова субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.
 “У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання”, – додала фахівчиня Фонду.
1 3 - ВІДПОВІДАЄМО НА НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ ПРО СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГИ2 - ВІДПОВІДАЄМО НА НАЙПОШИРЕНІШІ ЗАПИТАННЯ ПРО СУБСИДІЇ ТА ПІЛЬГИ
 
background Layer 1