Пропустити навігацію

КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ КРОПИВНИЦЬКОЇ ЦРЛ

Пlu19881eqaf tmp 729bfb7cd051536c - КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ПОСЛУГИ ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ КРОПИВНИЦЬКОЇ ЦРЛравила призначення пенсії у 2024 році та дистанційні послуги від Пенсійного фонду України про це говорили на зустрічі з працівниками КНП Кропивницької районної ради “Кропивницька Центральна районна лікарня”.

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 3 (сервісного центру) Катерина Дибенко поінформувала фахівців хірургічного відділення Кропивницької ЦРЛ про те, що у 2024 році пенсія за віком призначається після досягнення особою 60-річного віку та за наявності не менше 31 року страхового стажу. Саме набутий страховий стаж є однією із головних підстав для призначення або відмови у призначенні такого виду пенсії. Особи, які досягли 63 років, зможуть вийти на пенсію за віком за наявності страхового стажу від 21 до 31 року, а особи, які досягли 65 років, – за наявності страхового стажу від 15 до 21 року.

Також Катерина Дибенко надала детальні роз’яснення про пенсійне забезпечення медичних працівників, зокрема поінформувала про умови дострокового виходу на пенсію для медичних працівників. “Щоб отримати пенсію за вислугу років, медпрацівники повинні мати спеціальний стаж роботи: на 01 квітня 2015 року ‒ не менше 25 років, на 01 січня 2016 року ‒ 25,6 років, на 11 жовтня 2017 року ‒ 26,6 років”, ‒ наголосила фахівчиня головного управління. Ще однією важливою умовою для призначення пенсії за вислугу років є звільнення з посад, які дають право на зарахування спеціального стажу. Якщо особа поновлюється на посаді, яка дає право на призначення цього виду пенсії, то виплата пенсії припиняється. У разі поновлення/звільнення на/з посаді/и, пенсіонер повинен повідомити Пенсійний фонд України для уникнення переплати пенсії або вчасного поновлення виплат.

background Layer 1