Пропустити навігацію

ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ЗУСТРІЧІ З ФАХІВЦЯМИ ФОНДУ

Головний спеціаліст відділу обслуговування громадян 10 (сервісного центру) Ольга Чорна допомогла працівникам Перегонівської сільської ради розібратись із нюансами пенсійного законодавства та особливостями використання електронних сервісів Пенсійного фонду України. Спеціалістка нагадала про збільшення кількості страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком у 2024 році.

Ті, кому виповниться 60 років у 2024 році, зможуть вийти на пенсію за віком за наявності не менше 31 року страхового стажу. Варто зазначити, що “страховий мінімум” буде збільшуватись ще до 2028 року, а з 2028 року становитиме 35 років. І не забувайте, що страховий стаж зараховується лише за умови офіційного працевлаштування та вчасної сплати страхових внесків”, – зазначила фахівчиня та порекомендувала авторизуватись на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України або в мобільному застосунку “Пенсійний фонд” задля постійного контролю свого страхового стажу.

Крім того, Ольга Чорна детально ознайомила присутніх і з іншими дистанційними сервісами Фонду, приділивши значну увагу можливості завантажити скан-копії своїх паперових документів уже сьогодні, що, в свою чергу, дасть можливість призначати пенсію в майбутньому автоматично, без особистого звернення, що дуже зручно для працюючих громадян, які цінують свій вільний час.

1 22 - ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСУЛЬТАЦІЙНІ ЗУСТРІЧІ З ФАХІВЦЯМИ ФОНДУ

 

background Layer 1