Пропустити навігацію

КОНСУЛЬТУЄМО В ОНЛАЙН РЕЖИМІ ПРО ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ

Виходячи з потреб населення в частині отримання достовірної інформації стосовно питань пенсійного та соціального забезпечення фахівці Фонду на постійній основі співпрацюють із центрами зайнятості області.
До однієї з таких онлайн-консультацій долучилась заступник начальника відділу обслуговування громадян № 2 (сервісного центру) Ольга Сіндяшкіна.
Спеціалістка ознайомила учасників зустрічі з порядком призначення пенсії по інвалідності та переліком документів, які необхідно надати до Пенсійного фонду України для оформлення такого виду пенсії.
Одне з питань, якому представниця головного управління приділила особливу увагу, – це достроковий вихід на пенсію жінок, які працюють за Списком № 1.
“Пунктом 1 частини 2 статті 114 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” визначено, що пенсія за віком на пільгових умовах призначається працівникам, зайнятим повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливою шкідливими і особливо важкими умовами праці за Списком № 1 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затвердженими Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, – після досягнення 50 років і за наявності страхового стажу, зокрема, у жінок не менше 20 років, з них не менше 7 років 6 місяців на зазначених роботах”, – зазначила Ольга Сіндяшкіна.
Крім того, фахівчиня Фонду нагадала, що у головному управлінні щодня функціонують “гарячі” телефонні лінії за різними напрямами роботи https://www.facebook.com/GUPFU/posts/645583921089213 що дає змогу отримати відповіді на свої запитання.
3 - КОНСУЛЬТУЄМО В ОНЛАЙН РЕЖИМІ ПРО ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ2 - КОНСУЛЬТУЄМО В ОНЛАЙН РЕЖИМІ ПРО ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ1 1 - КОНСУЛЬТУЄМО В ОНЛАЙН РЕЖИМІ ПРО ПЕНСІЇ ПО ІНВАЛІДНОСТІ
background Layer 1