Пропустити навігацію

КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИ

2705 - КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИПро особливості проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати, розповіла головний спеціаліст відділу обслуговування громадян № 1 (сервісного центру) Наталя Стефанова.
2705 - КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИФахівчиня поінформувала кропивничан, що з 01.04.2024 пенсії автоматично перерахують пенсіонерам, які після призначення/ попереднього перерахунку пенсії продовжували працювати та на 01.03.2024 набули 24 місяці страхового стажу, або які відпрацювали менше, ніж 24 місяці, але після призначення чи попереднього перерахунку пенсії пройшло 2 роки.
261d - КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИ“Якщо на 01.03.2024 набуто не менше як 24 місяці страхового стажу, перерахунок здійснюється з урахуванням страхового стажу. При цьому пенсія обчислюється з того розміру заробітної плати, з урахуванням якої обчислено пенсію при її призначенні чи попередньому перерахунку, або, якщо доцільно, враховується заробіток, який пенсіонер одержував, працюючи після призначення / попереднього перерахунку. Водночас показник середньої зарплати (доходу), який було враховано під час призначення/ попереднього перерахунку пенсії, не змінюється”, ‒ зауважила під час розмови фахівчиня Фонду.
2705 - КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИДо того ж, якщо після призначення / попереднього перерахунку пенсій на 01.03.2024 набуто менше, ніж 24 місяці страхового стажу, перерахунок пенсії здійснюється не раніше як через два роки після її призначення / попереднього перерахунку з урахуванням лише набутого страхового стажу. Заробітна плата для призначення пенсії не змінюється.
1f449 - КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИНайбільше учасників зустрічі хвилювало питання ‒ коли варто очікувати підвищений розмір пенсії. Представниця головного управління поінформувала, що перерахунок буде проведено після того, як до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування надійдуть відомості про сплату єдиного внеску за І квартал 2024 року (строк подання звітів ‒ до 10.05.2024). Тобто орієнтовно в червні пенсіонери, яким буде проведено перерахунок, отримують збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за попередні місяці, починаючи з 01.04.2024.
2 17 - КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ПЕНСІОНЕРІВ, ЯКІ ПРОДОВЖУЮТЬ ПРАЦЮВАТИ
background Layer 1