Пропустити навігацію

Маловисківщина: молоді – про важливість офіційного працевлаштування, вчителям – про новітні технології Пенсійного фонду України

281118 mal vyska 1 - Маловисківщина: молоді – про важливість офіційного працевлаштування, вчителям – про новітні технології Пенсійного фонду УкраїниАктуальні питання пенсійної системи обговорювали під час зустрічі з учнівським та педагогічним колективом Паліївської загальноосвітньої школи начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 5 управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Наталія Липницька.

 

Фахівець Фонду проінформувала молодь про важливість офіційного працевлаштування, що дозволить надалі отримувати легальний дохід і соціальний захист держави. Наголосила, що солідарна система пенсійного забезпечення базується на страховому принципі: розмір пенсії особи залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено внески до Пенсійного фонду та акцентувала увагу на тому, що отримуючи заробітну плату в «конверті», працівники втрачають соціальні гарантії. Саме тому громадянам слід наполягати на укладанні з роботодавцями трудової угоди.

 

Також під час зустрічі йшлося про запровадження новітніх технологій та дистанційного обслуговування громадян, в тому числі СМС-інформування, та використання Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України для отримання додаткової інформації.

 

Для розширення знань із пенсійної тематики учні та викладачі отримали інформаційні буклети і рекомендації щодо користування Веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду України.

background Layer 1