Пропустити навігацію

ПРО СТАН ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В ОБЛАСТІ – НА НАРАДІ В ОДА

1 - ПРО СТАН ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В ОБЛАСТІ – НА НАРАДІ В ОДА10 грудня 2018 року на нараді з керівниками структурних підрозділів 2 - ПРО СТАН ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В ОБЛАСТІ – НА НАРАДІ В ОДАоблдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств України в області про стан пенсійного забезпечення в області доповіла начальник головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області Наталія Сімонян.

 

Стабільне пенсійне забезпечення громадян, своєчасне фінансування пенсій та можливість підвищення розмірів пенсійних виплат залежить від стану наповнення бюджету Пенсійного фонду України. Основним джерелом надходжень є єдиний соціальний внесок, нарахований на фонд оплати праці, збільшення розмірів середньої заробітної плати у всіх галузях, легалізація та детінізація доходів у різних сферах господарської діяльності.

 

Показовим результатом роботи головного управління є збільшення в області кількості легально працюючих працівників. Станом на 01.11.2018 в області налічувалось майже 206 тис. найманих працівників, що порівняно з початком 2018 року більше на 12 тис. осіб. Лише протягом останнього місяця кількість офіційно працевлаштованих громадян області збільшилася на 4 тис. осіб.

 

3 - ПРО СТАН ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В ОБЛАСТІ – НА НАРАДІ В ОДАПозитивною є тенденція зменшення заборгованості до бюджету Фонду 4 - ПРО СТАН ПЕНСІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В ОБЛАСТІ – НА НАРАДІ В ОДАдержавних підприємств: протягом листопада 2018 року в рахунок погашення заборгованості від комунальних закладів охорони здоров’я міста Кропивницький надійшло 1,3 млн грн.

Крім того, Наталія Сімонян поінформувала про проведення з 01 грудня 2018 року перерахунку пенсій 243 тис. пенсіонерів (87% від загальної кількості пенсіонерів) у зв’язку із зміною розміру прожиткового мінімуму.

 

«Пенсія кожної людини залежить від її заробітної плати і страхового стажу. Але на сьогодні пенсія не може бути меншою за 1497 грн», – наголосила очільниця головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

 

На сьогодні для максимального наближення пенсійних послуг до працюючих громадян, пенсіонерів, роботодавців, громадських організацій система Пенсійного фонду України надає широкий спектр послуг, у т. ч. шляхом взаємодії з громадянами через Веб-портал Пенсійного фонду України.

 

За результатами наради надано доручення Головному управлінню Державної фіскальної служби в Кіровоградській області та Управлінню Держпраці у Кіровоградській області забезпечити виконання показників грудня 2018 року з наповнення бюджету, зокрема шляхом здійснення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію зайнятості та доходів населення.

 

background Layer 1