Пропустити навігацію

Питання наповнення бюджету Фонду фахівці головного управління тримають на постійному контролі

diagramy esv 300x169 - Питання наповнення бюджету Фонду фахівці головного управління тримають на постійному контроліЗ метою забезпечення у повному обсязі видатків Пенсійного фонду України у грудні 2018 року та виконання доведених показників з надходження власних коштів, зокрема єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 10 грудня 2018 року спільно з представниками Головного управління Державної фіскальної служби в Кіровоградській області проведено нараду з питання наповнення бюджету Фонду.

 

Головним джерелом наповнення бюджету є зростання фонду заробітної плати, темп росту якого з початку року по області становить 126,7 % у порівнянні до минулого року. За даними ДФС, очікувані надходження з урахуванням темпів росту, що склалися, становлять 410,0 млн грн. Проте це лише 50% від доведених індикативних показників грудня. Тож учасники наради приділили увагу наявним резервам, зокрема питанням погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску, яка станом на 01.12.2018 року становить близько 175,0 млн грн, серед яких 78 % належить фізичним особам – підприємцям.

 

Головним управління Фонду в області постійно проводиться робота з інформування фізичних осіб-підприємців щодо дотримання законодавства в частині сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та умов зарахування страхового стажу. Так, станом на 10 грудня 2018 року поінформовано 12,8 тис. осіб, або 95,6% від загальної кількості боржників. За даними головного управління Фонду в області, в результаті проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи від фізичних осіб – підприємців в рахунок погашення боргу надійшло 897,5 тис. грн.

diagramy esv 300x169 - Питання наповнення бюджету Фонду фахівці головного управління тримають на постійному контролі

За підсумками наради визначено ряд заходів, спрямованих на забезпечення виконання планових завдань та наповнення бюджету Фонду.

background Layer 1