Пропустити навігацію

Світловодщина: питання легалізації зайнятості населення не втрачає актуальності

svitl 2 300x225 - Світловодщина: питання легалізації зайнятості населення не втрачає актуальностіДнями начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 8 управління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління Олена Колонтаєва взяла участь у черговому рейді робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення в м. Світловодську, в ході якого було здійснено перевірку 4 фізичних осіб – підприємців.

svitl 1 300x225 - Світловодщина: питання легалізації зайнятості населення не втрачає актуальності

Під час проведеного рейду члени робочої групи звернули особливу увагу на дотримання приватними підприємцями законодавства про працю, легалізацію робочих місць, неприпустимість виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень, сплати єдиного соціального внеску, а також про відповідальність роботодавців за порушення у сфері трудових відносин згідно чинного законодавства.

 

Фахівець головного управління розповіла про послуги Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, зокрема про можливості самостійно формувати дані за найманих працівників щодо страхового стажу, здійснювати контроль за сплатою страхових внесків тощо.

 

Також під час проведення заходу були розповсюджені інформаційні буклети на тему легального працевлаштування, недопущення отримання зарплати в «конвертах», надано вичерпні відповіді на всі запитання учасників заходу.

background Layer 1