Пропустити навігацію

Погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску – одне із першочергових завдань Пенсійного фонду в області

191218 mv 300x239 - Погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску – одне із першочергових завдань Пенсійного фонду в областіНа сьогодні питання сплати страхових внесків до Пенсійного фонду, а також погашення існуючої заборгованості – одне із найважливіших у роботі головного управління Фонду в області, тому його розгляд постійно ініціюється представниками Фонду на рівні територіальних структур влади та місцевого самоврядування.

 

Засідання «круглого столу» щодо забезпечення надходжень та погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску фізичними особами – підприємцями відбулося 12 грудня 2018 року в Олександрівському районі за участю керівників Олександрівської ДПІ управління ГУ ДФС в області та Олександрівського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду в області.

191218 olka 300x195 - Погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску – одне із першочергових завдань Пенсійного фонду в області

Під час зустрічі були обговорені проблемні питання та визначені шляхи їх вирішення і заходи щодо спільної взаємодії зі стягнення існуючої та недопущення виникнення новоствореної заборгованості зі сплати ЄСВ. Наявність у суб’єктів господарювання заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску є ризиком у майбутньому недоотримати зароблений розмір пенсії та недорахуватись страхового стажу. Окрім того, учасники діалогу обговорили питання легалізації найманої праці, яка напряму впливає на рівень сплати ЄСВ.

 

Питання своєчасної сплати єдиного соціального внеску постійно розглядається на засіданнях районних комісій. Так, 14 грудня 2018 року керівник Маловисківського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду в області Людмила Сорока взяла участь у черговому засіданні районної комісії з питань забезпечення своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат стосовно зменшення заборгованості зі сплати ЄСВ, в т.ч. фізичними особами – підприємцями.

background Layer 1