Пропустити навігацію

У Світловодському районі мешканців сіл Миронівка та Великі Скелі консультували з пенсійних питань

191218 sv1 300x197 - У Світловодському районі мешканців сіл Миронівка та Великі Скелі консультували з пенсійних питань14 грудня 2018 року на Світловодщині у Миронівській та Великоскелівській сільських радах виїзний прийом громадян – мешканців сіл провела начальник Світловодського сервісного центру головного управління Пенсійного фонду України в області Анна Чабанюк.

 

Під час прийому відвідувачів цікавили питання підвищення розміру пенсії після перерахунку з 1 грудня поточного року у зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму. За роз’ясненнями зверталися не лише пенсіонери, але й ті громадяни, у яких найближчим часом настане пенсійний вік. Анна Чабанюк надала відповідні роз’яснення щодо умов призначення пенсії за віком, залежності розміру майбутньої пенсії від страхового стажу та розміру заробітної плати, перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам.

191218 sv2 300x229 - У Світловодському районі мешканців сіл Миронівка та Великі Скелі консультували з пенсійних питань

Під час діалогу із громадянами представник Фонду розповідала, що за допомогою Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України тепер можна не тільки відстежувати персональні дані щодо сум нарахованого заробітку, сплачених внесків та тривалості зарахованого стажу, але і отримувати потрібні документи за підтвердженням QR-коду онлайн, не виходячи з дому.

 

Фахівець Фонду надала вичерпні відповіді на всі поставлені запитання, крім того, ознайомила відвідувачів з новими послугами Пенсійного фонду України – СМС-інформуванням та можливістю замовлення електронного пенсійного посвідчення для пенсіонерів, які отримують пенсію через Державний ощадний банк України.

 

background Layer 1