Пропустити навігацію

Про дистанційні послуги Пенсійного фонду України говорили в прямому теле- та радіоефірі Кіровоградщини

radiomajdan 300x225 - Про дистанційні послуги Пенсійного фонду України говорили в прямому теле- та радіоефірі КіровоградщиниПід час прямого теле- та радіоефіру на обласному телебаченні у програмі «Радіомайдан» заступник начальника головного управління Олена Романченко та заступник начальника управління – начальник відділу супроводження інформаційних систем та електронних реєстрів № 1 управління інформаційних систем та електронних реєстрів Оксана Пухарь ознайомили телеглядачів та радіослухачів із можливістю отримати пенсійні послуги дистанційно, тобто навіть не відвідуючи сервісні центри. Яким же чином це можливо зробити? Зареєструвавшись на сучасному електронному сервісі – Веб-порталі Пенсійного фонду України.


Наприклад, що стосується застрахованих осіб, то після реєстрації на Веб-порталі ПФУ при наявності електронного цифрового підпису кожен може отримати довідку про дохід (заробітну плату, грошове забезпечення), які враховуються при призначенні соціальних виплат: пенсій, лікарняних листів, допомоги на випадок безробіття (довідка ОК-5). Крім того, можливо отримати довідку про загальний та страховий стаж. А пенсіонери після реєстрації можуть переглянути свою електронну пенсійну справу, де міститься інформація про вид пенсії, її складові.


За даними головного управління, протягом 2018 року на Веб-порталі електронних послуг зареєструвалися майже 20 тис. мешканців області, протягом листопада 2018 року – 1398 осіб.

background Layer 1